A könyvről

A Rallye évkönyv - Egy évadnyi raliverseny képeskönyve

 

A Rallye évkönyv 1997-ben jelent meg először. Fotósok és újságírók csapata hozta létre, hogy úgy mutassák be a rallyt, ahogy ők látják. Azok, akik minden egyes rally versenyen ott vannak, akik az elzárt helyekre is bejutnak a pályákon, akiket hosszú évek történései kötnek össze a rally versenyzőkkel és rally navigátorokkkal, rally szerelőkkel... az egész nagy rally családdal, a nyüzsgő csapatokkal.Ha az összes könyvünk a polcán van, akkor már több mint 40 kg nyomja azt jóvoltunkból. Az elmúlt 25 évben dolgoztunk mindegyik rali országos bajnoki versenyen. Többszázezer kilométert vezettünk mi is, hogy minden versenyre eljussunk, hárommilliónál többször kattintottunk fényképezőgépeinkkel, íróink többmillió karakterben örökítették meg az eseményeket és az embereket, akik mindezt életben tartják, akiket ez tart életben.

Vannak dolgok, amik állandók:szeretjük a rallyt. Érezni a nézők lelkesedését a pályákon, a motorok dübörgését, látni a hihetetlen bravúrokat, az ismerős pályákat és az ismerős arcokat. Mégis minden év tartogat meglepetéseket, a rally él, a rally lüktet.Így volt ez a Rallye évkönyv előtt is, és mikor az egykor hatfős csapat nekifogott a kiadásnak, majd a csapat együtt alakult az élettel és a rallyval. Ahogy a rally versenyek, a rally autók, a rally versenyzők frizurája, overálja, a nézők száma, úgy változott a Rallye évkönyv is. Ma már retro, ami akkor modern volt. Minden évnek sajátja az Évkönyv, a hangulat, a képek, a történetek időuzazásra hívnak minket. És minden Rallye évkönyv már a múlt, ahogy kijön a nyomdából. Ez az évkönyvek szomorkás sorsa, fura jószágok a karácsonyi ajándék könyvek forgatagában.

A karácsonyi ajándék könyv minden évre


Rövid tündöklés a része, míg minden év decemberében megjelenik és eljut a karácsonyfák alá. A gyűjtők rutinosan hátradőlve várják, hogy akár az utolsó percekben is megérkezzen a karácsonyi ajándék könyvük, hisz szinte nincs rally rajongónak karácsony a Rallye évkönyv nélkül. Rengeteg tartalom elérhető on-line, de ilyenkor, a szezon végével ínséges idők jönnek a rally rajongóknak. Nincs hír, ami bekerülhetne a sajtóba. És ekkor még pár órányi olvasást, rally érzést ad a Rallye évkönyv a karácsonyfa árnyékában. Műhelytitkok, évértékelés, olyan trükkök, titkok vagy mondanivaló, amit csak nekünk mond el a versenyző, hisz velünk másképp indul egy beszélgetés, akik más huszonéve vagyunk bajtársak a rally világában.


Milyen rali könyv, ha nem Rallye évkönyv?A rali könyvek választéka sajnos leszűkült az elmúlt években, a Rally varázs és a WRC könyvek is megfogyatkoztak, könyvesboltokban már nem is igazán kapható ralis könyv.  Ez megnehezíti a rali rajongónak karácsonyi ajándékot, esetleg rali könyvet keresők dolgát, hisz sokkal könnyebb lenne, ha találkoznának vele a könyvesboltokban. Ezért is érdemes feliratkozni hírlevelünkre, hogy szólhassunk, mikor rendelhető az új rali könyv.